Ahad adalah hari untuk masak lauk tak pedas..sebab apa..? sebab sekali untuk Alya... males la kan nak masak banyak2 lauk.. so me masak la sup ayam...
Sup ayam ni lain sikit sebab guna perencah sup tulang...ehehhe.. saja nak cuba benda baru..
Bahan tumis macam biasa (bawang merah + bawang putih + halia) n tumis selai kayu manis, bunya cengkih, etc.... lepas dah naik bau , masukkan air..masukkan sup bunjut tulang... masukkan ayam n kentang... biar empuk... n Alhamdulillah .. dah siap...
Untuk En. Amin yang suka benda pedas2.. me buatkan sambal kicap.. sambal kicap ni pun MIL yang ajar...
Cili padi + bawang goreng ditumbuk bersama.. then letak kicap... senangkan..? p/s: sebenarnya lagi sedap if cili padi tu digoreng dulu...
Masa nak hidang sup ayam, taburkan bawang goreng... (+ daun sup jika ada)...
Sup ayam ni lain sikit sebab guna perencah sup tulang...ehehhe.. saja nak cuba benda baru..
Bahan tumis macam biasa (bawang merah + bawang putih + halia) n tumis selai kayu manis, bunya cengkih, etc.... lepas dah naik bau , masukkan air..masukkan sup bunjut tulang... masukkan ayam n kentang... biar empuk... n Alhamdulillah .. dah siap...
Untuk En. Amin yang suka benda pedas2.. me buatkan sambal kicap.. sambal kicap ni pun MIL yang ajar...
Cili padi + bawang goreng ditumbuk bersama.. then letak kicap... senangkan..? p/s: sebenarnya lagi sedap if cili padi tu digoreng dulu...
Masa nak hidang sup ayam, taburkan bawang goreng... (+ daun sup jika ada)...
4 comments:
wah wah wah
dah ada dapur sekarang nampakkk
hehehehheee...
selamat memasakkk
*syoknyerrr masuk dapurrr but sometime xde mood langsung
itula..bila dah banyak kali masak..nanti mood malas datang...
wahhh sedapnya.. tapi aku suka masak guna ayam kampung or utan.. sedap woo.. nanti klu bapak aku ada dpt lagi aku soh bg kat ko hek
okeh..tapi jauh..nak pos ker? ko pos siap masak tau bik...
Post a Comment